En av de tillfällen då det är som viktigast att maten är riktigt smarrig är förstås när man bjuder andra på den. När man ska ha fest är det exempelvis ett perfekt tillfälle att skaffa sig en riktigt duktig cateringfirma som kan ge ens gäster allt gott de förtjänar. Utmaningen är förstås att hitta catering som är både välsmakande och ekonomisk.

Festen kan faktiskt stå och falla med hur god maten är. Om maten inte låter sig smaka tar man till exempel risken att ens gäster låter bli att äta och istället bara dricka. En obehaglig konsekvens av detta kan vara att de blir betydligt mer berusade än vad som är tanken. (För att inte tala om irritationen med att ha lagt flera tusen på mat som ingen vill ha!)

Man vill ju gärna få ett bra rykte om sig som duktig festfixare, och det kan bli svårt att få ifall man en halvtimme innan gästerna anländer står och sliter sitt hår bland massa grytor där saker bränner vid eller inte blir klart i tid. Catering är helt klart det bästa alternativet i det läget – men man måste förstås ha framförhållning när man bokar den!

Se till att lägga beställningen minst en vecka i förväg, och vid det laget veta hur många som kommer. Vad som nästan är ännu viktigare än exakt hur många som kommer är vilka av dem som är exempelvis allergiska, laktosintoleranta eller vegetarianer. Det är inte kul för en gäst att ha klätt upp sig och gjort sig redo för en helkväll för att sedan behöva gå hungrig hela aftonen.