När man tänker på ett restaurangbesök tänker man förmodligen på ett tillfälle att vara social och umgås med ens medbesökare på restaurangen. Men faktum är att många vill kunna äta på restaurang helt ensamma utan att det känns konstigt. Därför har världens första restaurang som man måste vara ensam på öppnats.

485589-elegant-dinner-setting

Det finns det som är riktigt bra på att laga mat och älskar att göra det. Sedan finns även de som tycker att matlagning är det värsta man kan sysselsätta sig med. Dessa personer är oftast ganska dåliga på att laga mat och vill inte gärna lära sig laga mat. För de här personerna blir det förmodligen ett och annat restaurangbesök i veckan. Det är dock inte helt bekvämt för de flesta att sätta sig och äta på en restaurang helt själv om man av någon anledning inte kan få sällskap av någon vän eller familjemedlem. Den som bor i Amsterdam kan dock ha fått det här problemet löst.

Restaurang för ensamätare

I Amsterdam har det nämligen öppnats vad som uppges vara världens första restaurang för ensamätare, rapporterar DN. De par, familjer eller kompisgäng som vill äta här får alltså inte göra det. Borden på restaurangen är självklart små eftersom att endast en person ska få plats vid dem. En fyrarättersmiddag med vin och drinkar kostar runt 300 kronor. De som skapat den här restaurangen har planer på att ta konceptet till Paris, London och några andra europeiska städer. Det är två designbyråer som står bakom restaurangen och stort fokus ligger på strategisk design.

Inspirerande att äta ensam

Skaparna vill även ändra den allmänna uppfattningen om att det inte alls är lockande att äta ute ensam. De säger att det faktiskt kan vara väldigt inspirerande att äta på egen hand eftersom man får ett tillfälle att för en stund vara helt ensam och koppla ned från vår hyperuppkopplade värld. Detta kan tyckas lite motsägelsefullt eftersom de flesta som äter ensamma kan känna igen sig i att det blir ett extra bra tillfälle att ta upp mobilen när man inte har ett sällskap att underhålla.