Visst vet vi att tobaksrökning är dåligt för kroppen. Men visste du att det också påverkar smaken på maten? Vi ska nu reda ut hur den förträffliga e-ciggen kan ersätta den klassiska cigaretten.

Rökning är ett njutningsmedel som är äldre än förströelser som internet, fotbollsspel och matlagningskurser. Dess historia sträcker sig så långt tillbaka som femtusen år före Kristus och blossat har man gjort i många kulturer. Användningen uppstod i trakterna kring Anderna, där tobak har odlats mycket länge. Rökningen spred sig till Europa på 1500-talet, i samband med portugisernas kolonisering av Amerika. Tobaken användes i medicinskt syfte, liksom te, kaffe och choklad, och ansågs ha många hälsobringande effekter. Tobaksrökningen har kommit att ifrågasättas allt mer under 1900-talet och idag är det väl belagt hur rökning påverkar den mänskliga anatomin. Rökning har varit ett stort hot mot folkhälsan och inskränkningarna mot rökarnas rättigheter har blivit allt fler. Många länder har infört höga skatter på tobak, infört rökförbud på offentliga platser och genomfört många kampanjer för att uppmärksamma folket på tobakens skadliga effekter.

Den njutiga e-ciggen

Elcigaretten har tagits fram som ett hälsosammare alternativ till den farliga tobakscigaretten. Den som vill maximera sin njutning och minska sin hälsofara och ta en god cigarett på maten gör klokt i att se över elcigarettens spridning på marknaden. Elcigaretten är alltså en batteridriven apparat försedd med en elektrisk förångare som omvandlar vätska till luktfri rök som försvinner på några sekunder. Glöm att sitta i moln av tjock rök och hosta dig igenom kaffe, avec och chokladbit på maten! E-ciggen laddas med e juice som är en vätska som smaksätter cigaretten. En bra e juice, eller ecojuice, smaksätts med råvaror och ingredienser som är EU-godkända. När du sedan blossar på cigaretten fylls luften med en fyllig och väldoftande rök i den smaksättning du har valt. Det är inte bara hälsosammare för dig utan också för din omgivning. Passiv rökning är en av de stora hälsoriskerna i inomhusmiljöer där luften inte kan cirkulera. Det är en av anledningarna till att tobaksrökning har förbjudits på restauranger och barer, där serveringspersonalen har blivit utsatta för stora mängder cigarettrök. Så varför inte göra hela måltiden till en njutningsupplevelse – utan cigarettrök.

restaurangbord