Att sluta röda och att upp och studsa är standardtipsen förutom hälsosam mat för att vi ska få så långa liv som möjligt. Men med nya studier så blir det allt tydligare att mycket hänger på våra gener. 

768168-technology-mindVisst är det ganska fascinerande när det kommer till den mänskliga kroppen hur den är uppbyggt, fungerar och ser till att hålla oss friska. Det har pågått debatter kring huruvida vi ska leva på bästa sätt för att må så bra som möjligt och råden om att äta bra, träna samt att inte röka har hängt med länge och är fortfarande mycket bra riktlinjer för att må bra. men det är inte allt. För visst kan 90-åringar röka och må hur bra som helst medan en 40-åring insjuknar i lungcancer trots denne aldrig rökt. Vad det handlar om är vad vi har för uppsättning gener skriver Aftonbladet.

Generna påverkar mer än vad vi tror

Att köra gi metoden med giboxen skapar en känsla av hälsa samt att vi känner att vi tar hand om oss och vår kropp, vilket vi gör. För även om det nu är klart att generna påverkar otroligt mycket kan man dock se det som att det blir ännu viktigare att vi gör allt vi kan för att må så bra som möjligt genom att äta rätt och röra på oss. Enligt den nya avhandlingen är det klart att effekten av vårt leverne har mycket med genvarianter att göra. Bärman på vissa gener, exempelvis APOE som 15 % av Sveriges befolkning gör är man mycket skyddad mot hjärt- och kärlsjukdomar. 60 % av befolkningen bär på en gen som ökar fetmarisken. Forskning.se skriver att då vi lär oss mer om de olika genvarianterna och vår livsstil får vi med det en ökad förståelse kring alla de mekanismer som leder till hjärt- och kärlsjukdomar.