I en färsk undersökning går det att ta del av att livsmedel som är kravmärkta har ökat otroligt mycket den senaste tiden. Framförallt mejeri- och nötköttprodukter. 

7270257-kravNär det kommer till våra livsmedelsbutiker jobbar det konstant med att erbjuda den bästa tänkbara service till de bästa råvarorna. Genom allt från streckkodsläsare av bra kvalitet till att man tänker på att erbjuda konsumenterna vad de vill ha kommer man ständigt framåt och med det även får nöjdare kunder. Och i och med att allt fler konsumenter  väljer att handla Kravmärkta produkter får vi även en bättre värld som håller längre.

1640 kravmärkta produkter

I en artikel på dn.se går det att läsa att under första halvan på 2015 blev 1640 produkter registrerade som kravprodukter. Det är en ökning som är dubbelt så stor som den brukar vara. Främst är det inom livsmedel och nötkött som ökningen av Krav ökar. Men man kan även se att glass, bröd och bakverk ökar. Och vad är dessa ökningar om inte något fantastiskt. Ser man till förra året så steg produkter som blivit märkta av Krav med hela 38 % och för detta år kommer det att öka ännu mer. Denna positiva trend gör även att priserna kommer kunna bli lägre när det kommer till mer ekologiska produkter där miljö är en stor aspekt.

Nu behöver man dock fler bönder som tänker om och ställer om till dessa krav. Men man måste även tänka på att dra ner på köttkonsumtionen så det är mycket resurskrävande att få fram nötkött, detta oavsett om det har en märkning eller inte.  Så, vad man ska tänka på som konsument är både att man ska handla kravmärkta produkter, att man ska välja mer vegetariska produkter samt att man ska tänka på konsumtionen och inte handla för mycket så man behöver slänga mat.