Att frossa i mumsigheter av olika slag är ett av livets goda ting. Men att åka på semester till varmare breddgrader och samtidigt frossa i god mat,  ja det är livet! Bättre än så kan det nog inte bli. Att åka på en cruise i Middelhavet och frossa i all god mat som serveras är det bästa som finns. Och det tror jag att många av matälskare skulle hålla med dom.

För är det inte just som så att maten är det som vi prioriterar mest på vår semester? Det gör i alla fall jag. När jag ska ta beslut om vart jag ska åka i världen, då utgår jag alltid ifrån maten som serveras. Just därför så älskar jag exempelvis Grekland. För vem kan motstå den underbara vitlöksbaserade förrätten Tzatziki tillsammans med en bit hembakat bröd? Eller varför inte bara avnjuta en härlig Grekisk sallad med en fetaost som bara smakar himmel?

Ja, jag skulle troligtvis kunna fortsätta i en evighet, för det är ju inte bara Grekland av alla medelhavsländer osm erbjuder underbar mat.  Vi ska inte ens gå in i vad Italien har för dekadenta delikatesser att erbjuda. Helt fantastiskt! Så ett tips till alla er gourmeer där ute. Kolla upp maten dit ni ska åka innan ni bokar in resan. Detta kan nämligen komma att bli avgörande för hela er semester.