Att vara hälsosam och följa en bra diet är något som många verkar syssla med i dagens samhälle, och allt fler verkar helt enkelt bli mer medvetna om sin hälsa. Viljan att faktiskt vilja mår bra och ha en frisk kropp har nog aldrig varit så stark som den är just nu. Och kanske beror detta på att vi i dag faktiskt också vet mer om hur vi ska leva för att hålla oss friska så länge så möjligt.

I dag vet vi till exempel att Omega-3 fettsyror är bra för hjärt- och kärlsjukdomar, likväl som vi vet att socker och för mycket kolhydrater är dåligt för våra kroppar. Detta är exempel på saker som vi faktiskt inte visste för bara 20 år sedan, vilket ju innebär att man i många år fokuserat på fel saker vad gäller kost och diet.

Man kan helt enkelt konstatera att för varje år som går så gör forskningen allt fler framsteg, och människan lär sig mer om hur man på bästa sätt tar hand om sin kropp. Oavsett om det så handlar om att äta enligt en viss diet eller att motionera på ett särskilt sätt.

Vem vet egentligen var forskningen har tagit oss om tio år? Kanske har vi hittat livsmedel som fungerar som läkemedel, eller en träningsform som håller din hälsa i topp trim oavsett vad.