Om man är sugen på lite lyx i vardagen är champagne den perfekta drycken att glassa till det med. Många verkar dock tro att denna dryck är både jätte dyr och överpriserad, men sanningen är att det behöver den inte alls alltid vara. För champagne kan faktiskt vara som vilken alkoholdryck som helst, men det hela beror på vilket märke du väljer att köpa.

Och för er som nu råkar vara insatt i den lite mer dekadenta tillvaron, så vet ni att det finns massa spännande och intressanat champagnesorter att välja mellan. Så det är bara att välja och vraka bäst man kan bland hyllorna.

Här kommer några lyxiga tips på goda champagnesorter:

  • Dom Perignon – Eller som stekarna brukar säga, ”dompa”. detta är den mest klassiska av dem alla, och håller i både ur och skur. Funkar lika bra för pappas pojke som för den äldre damen på Öfvre.
  • Moet – Också detta en klassiker som alltid kommer att fungera i vilket krets man än hamnar i. Som tur är så finns den i olika storlekar för den som inte vill lägga 400 riksdaler på lite skumpa.
  • Gula änkan – En riktig klassiker när den är som bäst. Denna fina skumpa känns igen på sin orange etikett och ståtliga uppsyn.